You are so much!

 
flowers2.PNG
 

Een weekje geleden werd ik 40 jaar: ik had het niet verwacht maar het is toch een heus bezinningsmoment geworden. Een uitspraak van C.P. Estés inspireerde me: "you are an inherent of the 2000 years old woman. And you are an inherent of all those qualities". Deze 2000 jaar oude vrouw leert ons dat het niet gaat over "ben ik goed genoeg?" maar over "ik ben zo veel."

Voor mijn veertigste voelde het alsof mijn zoektocht sterk ging over vinden wat mij past i.p.v. mezelf ergens inpassen: wat is van me-zelf? Wat past mij? Wie ben ik werkelijk? Jezelf ergens willen inpassen leidt tot vervormen: jezelf willen inpassen in een ideaal (reclame) lichaam; jezelf inpassen in de perfecte multitaskende moeder; in de oeverloos begripvolle, ondersteundende én sensuele, welwillende partner; de immer vrolijke en gezellige vriend(in); de steeds gemotiveerde werknemer;... je wil dit allemaal graag zijn maar de vraag is of het je wel past?

Nu ik me (opnieuw) een heel stuk dichter bij mezelf voel, voel ik ook een verschuiving in mij gebeuren. Het gaat me niet meer over "ben ik wel goed genoeg om..." -wat vaak het inhouden van je grootste kwaliteiten, talenten of gave betekent- maar over het voelen van "ik heb zoveel te geven en delen. Wat zal ik nu geven om de wereld een stukje mee te verrijken?" Dit proces ontstaat doordat je steeds meer jezelf wordt: je begint je ten volle bewust te worden van je specifieke kwaliteiten, eigen-aardigheden, gaven en je bijdrage aan de wereld om je heen.  Ik geloof dat ieder van ons de taak heeft om deze gaven zichtbaar te maken en te delen met de wereld, zodat het een meerwaarde kan zijn voor anderen. En anderen zijn niet iedereen: jouw talenten/gaven zijn voor sommige mensen bedoeld niet voor de hele bevolking.

 
strange pull_rumi.PNG
 

Door je (eigen-aardige) talenten te tonen, toon je aan anderen dat ook zijn hetzelfde kunnen en mogen doen: als jij het doet wordt het voor je naasten ook mogelijk! Je helpt niemand rondom je door je onzichtbaar en klein te houden. Om het met de woorden van Marianne Williamson te zeggen: "Als wij ons licht laten schijnen, geven we anderen onbewust toestemming om dat ook te doen." Dit is wat de 2000 jaar oude vrouw ons zegt: "Je bent erfgenaam van zoveel kwaliteiten: jij BENT zo veel! Wat is je volgende stap? Wat wil je naar buiten brengen en laten floreren?" 

En dit, lieve lezers, is de boodschap die ik mee de wereld wil insturen, hier wil ik alle mensen rondom mij toe inspireren: "You are so much. What's your next mark?". Dit is ook waar het nieuwe aanbod van Arbol en Mariposa over zal gaan. Meer hierover komende maanden.

Een vraag die ik regelmatig krijg is: "Ik weet niet zo goed wat mijn (kern)kwaliteiten/talenten zijn?" Dan zeg ik: "Ga zoeken binnen je eigenaardigheden, je speciale, "vreemde", zonderlinge eigenschappen. Ongewoon door de ogen van je omgeving/cultuur die het zo benoemt; voor jou voelt het wellicht heel gewoon en natuurlijk aan. Daar liggen de sporen naar jouw authentieke gave(n).

Veel plezier met het speuren in dat bijzondere gebied van jezelf.

 
Succes_marianneWilliamson.PNG